Co obnáší letecký výcvik na soukromého pilota letounů PPL(A)?

Co obnáší letecký výcvik na soukromého pilota letounů PPL(A)?

Rozhodli jste se, že si splníte svůj dávný sen a absolvujete pilotní kurz, po jehož zdárném zakončení získáte průkaz soukromého pilota? Pokud však netušíte, co všechno proces obnáší, měli byste se předem seznámit s podrobnostmi. Zeptali jsme se odborníků ze známé letecké školy Blue Sky Service.

Letecká škola Blue Sky Service zajišťuje pilotní kurzy pro letouny, vrtulníky a ultralehké letouny. Průkaz PPL(A) opravňuje létat na jednomotorových pístových letounech určených pro soukromé účely, a to v rámci celé Evropské unie. V kokpitu se můžete oddávat „letohrátkám“ sami, ale také s blízkými osobami. Létat však můžete pouze přes den a za příznivého počasí.

Komu za čas přestane rozsah kvalifikace pilotního průkazu stačit, může ho dle potřeby rozšířit – například pro lety v noci, vícemotorové letouny apod. Po získání několika dalších kvalifikací a odlétání adekvátního množství letových hodin lze navázat výcvikem pro obchodní piloty a věnovat se létání profesionálně.

Jak dlouho výcvik trvá?

Pilotní kurz pro kvalifikaci PPL(A) čítá 45 letových hodin, což je tak akorát na to, abyste se naučili ovládat letadlo a řešit nestandardní situace, které mohou během letu nastat. V letecké škole Blue Sky Service se první 3 – 4 sezení nesou v duchu seznamování se s letounem, pozemních příprav a vstřebávání teorie. Poté se plynule přechází na praktický výcvik doplněný o zbylou teorii. Žáci obvykle studují sami a nejasnosti jim v rámci konzultace vysvětlí instruktoři. V průběhu výcviku se skládá zkouška na Úřadu pro civilní letectví – k té žáci hlásí dle svého uvážení. Tedy v momentě, kdy si myslí, že jsou připraveni.

Časový plán samozřejmě závazný není. V praxi se odvíjí od množství faktorů, jako jsou počasí, schopností a časových možností žáků.

Udělali jsme vám v tom jasno? Další informace vám rádi prozradí instruktoři z letecké školy Blue Sky Service, kde si můžete objednat také vyhlídkový let. To abyste věděli, do čeho jdete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *